Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Fenntartó


Elérhetőség

Salgótarjáni Tankerületi Központ

3100 Salgótarján Rákóczi út 36.

Telefon: (32) 795-221

E-mail: salgotarjan@kk.gov.hu

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő-csütörtök: 8:00-16:30

Péntek: 8:00-14:00

Salgótarjáni Tankerületi Központ weboldalaSágújfalui Általános Iskola

Nyitvatartási idő:

Hétfő - péntek

7:00-18:00
TIOP 1 2 3
„Okos ember internetről tanul”


Ságújfalu. A karancssági és a ságújfalui általános iskolákat érintő TIOP-1.2.3-09/1-2010-0042. számú, „Könyvtárak együttműködésén alapuló szolgáltatásfejlesztés hátrányos helyzetű kistelepüléseken” című pályázat nyitórendezvényét tartották a Ságújfalui Általános Iskolában a napokban. Az összejövetelen Fekete Barnabásné, az intézmény igazgatója üdvözölte a két tantestületet, s szólt a pályázat adta új lehetőségekről:
– A két iskolánkba huszonegy számítógépet és négy nyomtatót tudtunk vásárolni a támogatásnak köszönhetően. Az „okos ember könyvből tanul” közmondás megdőlni látszik. Most már elmondhatjuk, hogy okos ember internetről tanul. Köszönhetjük ezt a modern és gyors számítógépeinknek – mondta.
Ezt követően a zeneiskola növendékei furulya és zongoraszóval köszöntötték a vendégeket, majd Győriné Mojzes Anikó szakmai vezető, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár vezető szakreferense nyitotta meg a rendezvényt. Gratulált a konzorciumi tagok sikeréhez, egyebek mellett pedig a megyei és a vidéki könyvtárak együttműködéséről szólt:
– A webes alapú Corvina integrált könyvtári rendszer kialakítása nagy előrelépést jelent. A szoftver licensz-kiterjesztés megvásárlása révén minden, a megyénkben működő iskolai és közművelődési könyvtárnak lehetősége nyílik arra, hogy rendszerhez csatlakozzon – közölte a szakmai vezető, akinek szavai után Ferik Ibolya – aki szintén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár munkatársa – a két iskolára jellemző összefogásról, s a könyvtári tartalmak katalogizálásáról szólt. Elmondása szerint minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amely a fejlesztés megvalósulását szolgálja. Törekednek arra, hogy katalogizálják a könyvtárak tartalmát.
A nyitórendezvény végén Godó Péter, a karancssági általános iskola igazgatója köszönte meg a ságújfalusiak és a megyei könyvtár dolgozóinak közreműködését. Hangsúlyozta a karancssági könyvtár által nyújtott új szolgáltatásokat, amelyet egyre több karancssági és szalmatercsi diák, fiatal felnőtt vesz igénybe.

Csuka Enikő

Névnapok
Ma 2024. 5. 22, szerda, Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.
Powered By
e107
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.

e107.v4 theme by jalist