Fenntartói adatok

Elérhetőség

Salgótarjáni Tankerületi Központ

3100 Salgótarján Rákóczi út 36.

Telefon: (32) 795-221

E-mail: salgotarjan@kk.gov.hu

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő-csütörtök: 8:00-16:30

Péntek: 8:00-14:00

Salgótarjáni Tankerületi Központ weboldala

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Tiop 1.2.3„Okos ember internetről tanul”


Ságújfalu. A karancssági és a ságújfalui általános iskolákat érintő TIOP-1.2.3-09/1-2010-0042. számú, „Könyvtárak együttműködésén alapuló szolgáltatásfejlesztés hátrányos helyzetű kistelepüléseken” című pályázat nyitórendezvényét tartották a Ságújfalui Általános Iskolában a napokban. Az összejövetelen Fekete Barnabásné, az intézmény igazgatója üdvözölte a két tantestületet, s szólt a pályázat adta új lehetőségekről:
– A két iskolánkba huszonegy számítógépet és négy nyomtatót tudtunk vásárolni a támogatásnak köszönhetően. Az „okos ember könyvből tanul” közmondás megdőlni látszik. Most már elmondhatjuk, hogy okos ember internetről tanul. Köszönhetjük ezt a modern és gyors számítógépeinknek – mondta.
Ezt követően a zeneiskola növendékei furulya és zongoraszóval köszöntötték a vendégeket, majd Győriné Mojzes Anikó szakmai vezető, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár vezető szakreferense nyitotta meg a rendezvényt. Gratulált a konzorciumi tagok sikeréhez, egyebek mellett pedig a megyei és a vidéki könyvtárak együttműködéséről szólt:
– A webes alapú Corvina integrált könyvtári rendszer kialakítása nagy előrelépést jelent. A szoftver licensz-kiterjesztés megvásárlása révén minden, a megyénkben működő iskolai és közművelődési könyvtárnak lehetősége nyílik arra, hogy rendszerhez csatlakozzon – közölte a szakmai vezető, akinek szavai után Ferik Ibolya – aki szintén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár munkatársa – a két iskolára jellemző összefogásról, s a könyvtári tartalmak katalogizálásáról szólt. Elmondása szerint minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amely a fejlesztés megvalósulását szolgálja. Törekednek arra, hogy katalogizálják a könyvtárak tartalmát.
A nyitórendezvény végén Godó Péter, a karancssági általános iskola igazgatója köszönte meg a ságújfalusiak és a megyei könyvtár dolgozóinak közreműködését. Hangsúlyozta a karancssági könyvtár által nyújtott új szolgáltatásokat, amelyet egyre több karancssági és szalmatercsi diák, fiatal felnőtt vesz igénybe.

Csuka Enikő

Online
vendég: 17, tag: 0 ...

legtöbb 58
(tag: 0, vendég: 58) - 23 ápr : 08:47

Tagok: 2
Legújabb tag: dinilaci
Számláló
Ma
Összesen: 14
Egyedi: 3

Legtöbb
Összesen: 63092
Egyedi: 22461

Oldal ...
Összesen: 803625
Egyedi: 44322
Névnapok
Ma 2021. 1. 16, szombat, Gusztáv napja van.
Holnap Antal napja lesz.
Powered By
e107
PHP
MySQL